Kapatmak İçin ESC'ye Basın

3 259
2
Selinay LAÇİNDAĞ
2 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Severek tükettiğimiz elmadan bahsedelim bugün. Elma ile ilgili bir yazı yazmak yoktu aslında aklımda. Geçen gün okuduğum dergide elma ile ilgili daha önceden bilmediğim bilgilere denk geldim ve sonrasında birkaç araştırma daha yaptım. Sonrasında da sizlerle bu bilgileri paylaşmak istedim. Elma en kolay ulaşılabilen meyvelerden…

Selinay LAÇİNDAĞ
2 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Yağlı tohumlardan ne kadar sıklıkta ve miktarda tüketiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Yağ içerikleri yüksek diye tüketmemeyi mi tercih ediyorsunuz? Yoksa çerez niyetine fazla kaçırıp miktarı abartıyor musunuz? Cevabınız nedir bilmiyorum ama yağlı tohumlar kararında tüketildiğinde birçok faydası bulunan gıdalardır. Yağlı tohumlar; B grubu vitaminleri (Tiamin,…

0 720
2
Selinay LAÇİNDAĞ
2 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Sosyal medyada paylaştığım gönderiden sonra bu konu ile ilgili bir yazı hazırlamaya karar verdim. Aslında daha önce tatlandırıcılar ile ilgili genel bir yazı yazmıştım. O yazıyı da okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterlidir. Şimdi gelelim asıl konumuza: yapay tatlandırıcılar. Yapay tatlandırıcılar, gıdaya tat vermek amacıyla kullanılan…

1 324
1
Selinay LAÇİNDAĞ
1 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Geçen gün sosyal medya üzerinden ‘Meyve ve sebzeleri nasıl yıkamalı?’ diye sormuştum. En çok gelen cevaplardan biri ‘sirkeli suda beklettikten sonra yıkıyorum’ oldu. Onun dışında gelen genel cevaplar sadece su ile yıkamak, karbonatlı suda beklettikten sonra yıkamak şeklindeydi. Peki hangi şekilde temizlemek doğru? Sirkeli su…

0 1439
1
Selinay LAÇİNDAĞ
1 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Gıdaların kurutularak muhafaza edilmesini anlatırken dondurarak kurutma yöntemini sonraya bırakmıştım. Şimdi bu yöntemi inceleyelim. Gıdaların dondurularak kurutulması işlemine liyofilizasyon da denir. Bu yöntemde adından da anlaşılacağı gibi gıdalar önce dondurulur. Sonra kurutma işlemine geçilir. Diğer kurutma yöntemlerine kıyasla gıdadaki nem oranı daha düşük seviyelere çekilir….

1 832
1
Selinay LAÇİNDAĞ
1 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Gıdaları birçok nedenden dolayı muhafaza ederiz. Bunlardan bazıları; raf ömrünü uzatmak, mevsim dışı tüketim sağlamak, kullanım açısından kolaylık oluşturması gibi. Daha önce sizlere soğukta muhafaza ve dondurarak muhafaza yöntemlerinden bahsetmiştim. Şimdi de kurutma yöntemi ile muhafazadan bahsetmek istiyorum. Kurutarak muhafaza yöntemi çok eski yıllardan beri…

0 456
1
Selinay LAÇİNDAĞ
1 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Çikolata sevmeyen yoktur sanırım. Kimi bitterli kimi sütlü kimi de beyaz sever. Beyaz çikolatanın farkının ne olduğunu düşündüğünüz oldu mu hiç? Aslında bitterli, sütlü ya da beyaz çikolatanın üretimleri aynıdır. Farklı olan içerisindeki bileşenleri ve miktarlarıdır. Beyaz çikolata da kakao kuru maddesi bulunmaz. Kakao kuru…

0 711
1
Selinay LAÇİNDAĞ
1 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Farklı pişirme yöntemlerine olan ilgi artmaya başlamıştır. Bunda beslenme alışkanlıklarının değişmesi büyük rol oynamaktadır. Bu yazıda sizler için pişirme yöntemlerini anlatmak istiyorum. Ayrıca pişirme yönteminin bizim için neden önemli olduğundan bahsedeceğim. Pişirme işlemi ile gıdanın besin ögelerinde değişiklikler meydana gelir. Gıdanın rengi, görüntüsü, kokusu, tadı,…

0 334
2
Yağmur AYÇİÇEK
2 Ortalama Okuma Süresi (dk)

Patlamış mısır, sinema salonlarında ve film izlerken en yaygın olarak tükettiğimiz çerezlerden biridir. Bugün patlamış mısırın nasıl patladığından bahsetmek istiyorum. Mısır, buğdaygiller ailesinden gelir ve yedi alt türe sahiptir. Bizim bugün için inceleyeceğimiz patlak mısır (cin mısır) dır. Cin mısır insan beslenmesinde kullanılır. Bol miktarda…