Gıda sektöründe yer alan meslek gruplarından birisi de gıda teknikerliğidir. Gıda teknikerliğinin temel ilkesi gıda maddelerinin uygun koşullarda üretilmesini, ambalajlanmasını, depolanmasını ve dağıtılmasını sağlamaktır. Ayrıca gerek kimyasal gerek mikrobiyolojik analizler yaparak sonuçların yorumlanması ve raporlaması görevini üstlenmektedirler. Meslek Yüksekokulları’nın Gıda Teknolojisi bölümünde eğitim almaktadırlar. Eğitim süresi 2 yıldır. Okulu bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı ile mühendislik bölümüne geçiş yapabilirler. Gıda teknikerleri çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Kamu sektörü, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, yağ teknolojisi, laboratuar, meşrubat, unlu mamuller, vs.

Gıda üretimi insan yaşamını doğrudan etkiler. Bu yüzden gıda kalitesi ve üretimi her aşamada yasal mevzuatlar çerçevesinde gıdayla ilgili eğitim almış kişiler tarafından kontrol edilmeli ve denetlenmelidir.

Yazar Hakkında

Selinay LAÇİNDAĞ

Merhabalar, ben Selinay LAÇİNDAĞ. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra iki ayrı süt firmasının üretim bölümünde görev aldım. Sonrasında ise süt sektörüne yönelik starter kültür, antibiyotik test kitleri ithal eden Laktis Gıda'da çalıştım. Gıda Notları sitesiyle birlikte blog yazarlığına başladım ve şu an burasıyla birlikte birçok gıda firmasının blogunda yazılar yazıyorum. Blog yazarlığına başlamamdaki amaç bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturmaya yardım etmekti. Hala bu amaç doğrultusunda yazıyorum. Umarım herkese faydalı olur.

Tüm İçerikleri Görüntüle